Kracher

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Kracher

Kracherin viinitalo sijaitsee Burgenlandissa, Neusiedlerseen itärannalla, Illmitzin kylässä. Neusiedlerseen itäranta, josta käytetään myös nimeä Seewinkel, tunnetaan loistavana kasvualueena makeille, jalohomeisille viineille. Alueen ilmasto on kasvukaudella hyvin kuuma ja kuiva mutta järven läheisyys aikaansaa iltaisin ja öisin tiheää sumua, joka takaa erinomaiset olosuhteen jalohomeen kehitykselle rypäleiden kypsyessä. Tuloksena on parhaimmillaan maailman intensiivisimpiä ja makeimpia viinejä.
Alois "Luis" Kracher (s. 1958) otti sukutilansa ohjakset käsiinsä 80-luvun alussa ja aloitti tilan voimakkaan kehittämisen. Hänen johdollaan talo nousi maailman makeiden viinien ehdottomaan eliittiin. Valitettavasti Alois Kracher kuoli yllättäen syksyllä 2007, mutta hänen viitoittamaansa tietä jatkaa hänen poikansa, Gerhard Kracher, yhdessä Michaela-äidin kanssa. Kracher tuottaa kahdentyylisiä makeita viinejä. "Nouvelle Vague"-viinit kypsytetään pienissä tammiastioissa ja tammikypsytyksen luovuttamat aromit ovat viineissä selkeämmin esillä. "Zwischen den Seen"-viinit ovat käyneet ja kypsyneet isoissa tammiastioissa (500-3000 litraa) ja viinit ovat hedelmäisiä ja alueen perinteisille tuotantotavoille uskollisempia.
Kracherin tarhoissa viljellään vaaleita lajikkeita, kuten Welschriesling, Chardonnay, Traminer, Scheurebe ja Muscat Ottonel. Punaisista lajikkeista Zweigelt on ehdottomasti tärkein. Yhteensä talon omistuksessa on noin 25 hehtaaria viinitarhoja, keskimääräisen vuosituotannon ollessa noin 120 000 pulloa.
Alois Kracherin hienoimmat makeat viinit kantavat etiketissä numeroa (1-15), joka kuvaa viinin makeutta ja intensiivisyyttä. Yleensä jo numeroa 1 kantavat viinit ovat hyvin makeita ja intensiivisiä ja mitä edemmäs numeroita mennään sitä makeammaksi viini käy. Makeimmat viinit sisältävät yli 400 g/l jäännössokeria.