La Grange aux Belles

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

La Grange aux Belles

2000-luvun puolella perustettu viinitalo La Grange aux Belles on nuoresta iästään huolimatta noussut yhdeksi natural-viiniscenen nousevista tähdistä. Loiren laaksossa Anjoun alueella sijaitsevan viinitalon takana ovat kaverukset Marc Houtin ja Julien Bresteau. Grange aux Bellesin perustajalla Marcilla ei ollut mitään aikaisempaa kokemusta tai historiaa viininviljelystä, vaan ennen viiniuraansa hän työskenteli suuressa maailmanlaajuisessa öljy-yhtiössä, josta hän irtisanoutui vuonna 2001 ja lähti toteuttamaan viiniunelmaansa. Esikuvinaan Marc pitää Patrick Baudoinia Loiren laaksosta sekä Didier Barralia Faugeresista ja juuri nämä kaksi tuottajaa sekä heidän viininsä saivat Marcin innostumaan viininviljelystä ja -valmistuksesta. Muutaman vuoden viiniopiskelun ja kymmenien tuottajavierailujen jälkeen Marc palasi kotijuurilleen Anjoun kylään ja perusti oman viinitalon vuonna 2004 ostamalla vanhalta paikalliselta co-up viljelijältä 9,5 hehtaaria köynnöksiä. Viinitarhat olivat todella huonossa kunnossa, joten Marc joutui työstämään viinitarhat uuteen uskoon ja käytännössä aloittamaan täysin alusta. Marcin hyvä ystävä Julien Bresteau liittyi tiimiin vuonna 2007 ja he yhdessä viljelevät tällä hetkellä noin 13 hehtaaria viinipalstoja Anjoun alueella.

Talon koko tuotanto on luomusertifioitua ja työskentely tapahtuu kokonaan manuaalisesti ilman koneita. Köynnösrivien välit rehottavat vihreänä ja köynnökset saavat kasvaa vapaasti ilman suurempia toimenpiteitä, tarkoituksena on olla häiritsemättä viiniköynnösten luonnollista ekosysteemiä. Viljelyyn on otetty myös käytäntöjä biodynaamisesta viljelystä.

Marc ja Julien tekevät noin 10 eri viiniä; pääosin punaviiniä alueelle tyypillistä lajikkeista  (Grolleau, Gamay, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pineau d'Aunis), mutta jonkun verran myös valkoviiniä Chenin Blancista sekä pienen määrän rosé-kuohuviiniä. Grange aux Bellesin tarhojen satoisuus on hyvin vähäistä ja tyyliltään viinit edustavat perinteistä Anjoun viinityyliä; ne ovat puhtaita ja raikkaita sekä ovat uskollisia terroirilleen ja rypälelajikkeelleen. Edullisista hinnoistaan huolimatta, talon viinit ovat täyttä timanttia ja todella hyvän hinta-laatusuhteen omaavia sekä tarkoitettu rentoon nautiskeluun.