Mas de Libian

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Mas de Libian

Mas de Libian on tällä hetkellä ehdottomasti yksi eteläisen Rhônen laakson mielenkiintoisimpia tuottajia. Mas de Libian on Thibonin perheen omistava viinitalo ja maatila, joka on ollut toimiva maatila jo 1600-luvulta asti. Tilalla on alusta asti pääasiassa viljelty erilaisia viljoja, hedelmiä sekä viiniköynnöksiä. Koko talon tuotanto viininviljelystä hedelmäpuiden kasvattamiseen on tapahtunut biodynaamisin menetelmin jo 60-luvulta saakka. Tällä hetkellä talon tuotannosta ja viljelystä vastaa Helene Thibon, jonka työskentely tarhoilla ja kellarissa kunnioittaa edelleen perheensä satoja vuosia vanhoja viininviljely ja -valmistusperinteitä. Helenen tavoitteena on luoda mahdollisimman paljon itseään ylläpitävä ekosysteemi viinitarhoille. Kaikki työ tarhoilla ja kellarissa tehdään edelleen manuaalisesti, satoisuus on erittäin pientä, kemikaaleja ei käytetä ja sulfiitin lisäys on todella vähäistä ja usein sulfiittia ei lisätä ollenkaan.

Mas de Libianin tila sijaitsee kivisellä Ardèchen alueella Etelä-Rhônessa ja yhteensä tilalla on 17 hehtaaria viinitarhoja Mont Ventoux ja Dentelles de Montmirallin kukkuloilla. Köynnökset kasvavat pääosin köyhällä ja kivisellä maaperällä, muistuttaen Chateauneuf-du-Papen kasvuympäristöä, mutta tarhat ovat korkeammalla merenpinnasta. Tyyliltään Mas de Libianin viinit ovat puhtaan hedelmäisiä ja mehukkaita. Talon viinit ovat alueen tyyppilliseen tyyliin verrattuna todella kepeitä ja juotavia jo varsin nuorina.