MontRubí
Montrubín viinitila sijaitsee Kataloniassa Alt-Penedèsin alueella ja siellä viljellään ainoastaan alueen alkuperäisiä rypälelajikkeita. Viinitarhat ovat vanhoja, mutta yritys perustettiin vuonna 1984 ja aluksi tuotannossa keskityttiin alueelle tyypillisesti Cavaan. Vuonna 2000 Perisin perhe enologinsa Josep Queraltin kanssa päätti lopettaa kuohuviinituotannon ja keskittyä valko- ja punaviinien tuotantoon autoktonisista rypälelajikkeista ja he panostivat erityisesti Sumoll-nimiseen jo lähes kadonneeseen rypälelajikkeeseen. Projektin nimeksi tuli Gaintus ja 2001 on Gaintus Radicalin ensimmäinen vuosikerta. Sumoll sai DO Penedès-aluelaatuluokituksen vuonna 2007. Montrubílla on viinitarhoja yhteensä 30ha, josta suurin osa on jo sertifioidustikin luomua. Penedésin alueella on historiallisesti viljelty luomusti jo 50 vuoden ajan ja Montrubílla tuotannossa ollaan jo saavutettu zero-waste status. Tarhojen hoidossa on myös joitain biodynaamisia käytäntöjä ja kellarityöskentelyssä pyritään myös mahdollisimman luonnonmukaisiin lopputuloksiin. Viinien annetaan mm. kypsyä hiivasakoilla, jotka ovat luonnollisia antioksidantteja, jotta sulfittien lisäys voitaisiin pitää mahdollisimman pienenä. Lisäksi osa viineistä saa kypsyä amforissa ja sementtimunissa. Kaikki Montrubín viinit ovat jo sertifioidusti vegaanisia.