Moulin Touchais

Argentiina

Patagonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Italia

Itävalta

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Moulin Touchais

Vuodesta 1787 Touchaisin perheen omistuksesssa ollut viinitalo on kahdeksan sukupolven jälkeen edelleen perheen hallussa. Anjoun kätketty aarre tuottaa viinejä 145 hehtaarin alalla ja vaikka vain 35 hehtaaria on pyhitetty makeiden Chenin Blanc viinien valmistukseen, ovat ne viinejä joista talo erityisesti tunnetaan. Moulin Touchaisin tarhat sijaitsevat Layon-joen yläjuoksulla kauempana Loiresta. Siellä ei ole yhtä kosteaa ja rypäleet eivät saa niin helposti jalohometartuntaa. Moulin Touchaisin viinit ovatkin usein konsentroituneet kuivumalla köynnöksessä ilman jalohometta. Sadonkorjuu tehdään vaiheittain niin, että noin 20% rypäleistä kerätään jo 80 päivää köynnöksen kukkimisen jälkeen, jolloin rypäleet eivät ole vielä täysin kypsiä. Loput rypäleet korjataan ylikypsinä useammassa erässä 100-120 vuorokautta köynnöksen kukkimisen jälkeen. Tällä pyritään takaamaan viinien raikkaus, moniulotteisuus ja pitkäikäisyys. Viini ei vietä ollenkaan aikaa tammessa ja pullotus tapahtuu jo sadonkorjuuta seuraavana keväänä. Ennen myyntiin laskemista pullot vanhenevat vähintään kymmenen vuotta tuottajan kellarissa.