R. López de Heredia Viña Tondonia

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

R. López de Heredia Viña Tondonia

R. López de Heredia Viña Tondonia on yksi kolmesta vanhimmasta Riojan alueen talosta, ja Haron alueen vanhin. Don Rafael López de Heredia y Landeta perusti talon vuonna 1877 rakennuttamalla arkkitehtuurisesti merkittävän viinitalonsa Haron keskustaan rautatieaseman viereen. Viinitaloa on laajennettu laajentamisen päälle yli sadan vuoden ajan noudattaen Don Rafaelin alkuperäistä suunnitelmaa, ja nykyään se on kuin pieni kylä itsessään. Labyrinttimäinen viinitalo onkin erinomaisesti säilytetty portti menneisyyteen, vaikka viininvalmistusta ja toimintatapoja on onneksi tuotu uudelle vuosituhannelle. Viinitalolla on useita historiallisia kypsytyskellareita, jotka kattavat yhteensä 6 000 neliömetriä ja joissa lepää yhteensä 15 000 tammitynnyriä. Suurten Tempranillo-vetoisten punaviinien lisäksi López de Heredia on tunnettu iäkkäiden ja kompleksisten, tammetettujen valkoviinien tuottajana Rioja Altassa. Vaikka nykyään Riojan valkoviineissä sallitaankin esimerkiksi Sauvignon Blancin käyttäminen, López de Heredia valitsee aina pelkästään paikallisia, perinteikkäitä lajikkeita. He valmistavat pitkälti yhden viinitarhan viinejä pelkästään omilta tarhoilta, joista Viña Tondonia on niin arvostettu, että viinitarhan nimi on päässyt mukaan koko viinitalon nimeenkin.

Pitkä tammikypsytys on López de Heredialle niin tärkeä elementti, että talolla on oma cooperage, eli he valmistavat ja korjaavat itse omat tammitynnyrinsä viinin kypsytystä varten. Kaukokatseinen Don Rafael perusti sen heti talon rakennuttamisen yhteydessä ja nykyään López de Heredia on ainoa viinitalo Espanjassa, jolla on oma cooperage. Talo käyttää ainoastaan amerikkalaista tammea ja tuo Yhdysvalloista kokonaisia tammipuun runkoja, jotka sahataan lankuiksi ja kuivataan vasta paikan päällä. López de Heredian cooperagella on töissä kolme tynnyrintekijää. Talolla on näin täysi kontrolli tynnyreiden laadusta, paahdosta ja myös korjauksesta. Valtaosa tynnyreistä on 225 litraisia Bordeaux-tynnyreitä.

López de Heredia on edelleen perheomisteinen, ja siskokset Maria José ja Mercedes López de Heredia johtavat taloa yhdessä neljännessä sukupolvessa. Kaksi arvoa ovat talon johtotähtiä kohti tulevaisuutta. Ensimmäisenä ammattimaisuus käsityöläisinä viinintekijöinä, jotta he voivat tarjota kuluttajille äärimmäisen laadukkaita viinejä. Toisekseen toiminnan lävistävä eettisyys, eli he aktiivisesti edistävät kaikkien työntekijöidensä ja yhteistyökumppaneidensa hyvinvointia ja onnellisuutta. He myös suojelevat Riojan historiaa museotoiminnalla sekä kulttuuria ja perinteitä tukemalla. Sosiaalisen vastuullisuuden lisäksi pitkään kypsyviä viinejä valmistavalle pitkäikäiselle talolle vakaan ympäristön varmistaminen tulevaisuudessakin on tärkeää.