Renato Corino

Around the world

Moshi Moshi

Off-Piste Wines

Most Wanted

Suomi

Hollola

Australia

South Australia

Tasmania

Adelaide

Espanja

Chile

Maipo Valley

Etelä-Afrikka

Western Cape

Swartland

Italia

Itävalta

Wachau

Kremstal

Kamptal

Burgenland

Weinviertel

Carnuntum

Kreikka

Makedonia

Portugali

Ranska

Rhône

Alsace

Bourgogne

Languedoc-Roussillon

Bordeaux

Provence

Loire

Champagne

Chablis

Jura

Sud-Ouest

Bugey

Beaujolais

Bretagne

Saksa

Slovakia

Zemianske Sady

Tšekki

Moravia

Unkari

Tokaj-Hegyalja

USA

Uusi-Seelanti

Marlborough

Central Otago

Renato Corino

Renato Corinon viinitalo sai alkunsa virallisesti vuonna 2005 kun Corinon veljekset, Renato ja Giuliano, jakoivat puoliksi heidän isänsä tilukset. Molemmat veljeksistä lähtivät pyörittämään omia viiniprojektejaan omilla nimillään. Renato Corinon viinitalo sijaitsee käytännössä Barolo Arborina-viinitarhan (cru) keskellä, La Morran maakunnassa. Tällä hetkellä taloa pyörittävät Renaton lisäksi, hänen lapsensa Stefano sekä Chiara. Renaton mentoreina on toiminut hänen serkkunsa Luciano Sandrone sekä hyvä ystävä ja naapuri Elio Altare.

Renato Corino viljelee tällä hetkellä 8 hehtaaria viiniköynnöksiä La Morrassa (cru: Arborina, Rocche dell'Annunziata, Conca ja Roncaglie) ja tuotanto on vuosittain noin 50 000 pulloa. La Morran maakunta on tunnettu aromaattisista ja eleganteista Baroloistaan. Maineikkaiden Barolojen lisäksi, talo tuottaa maukasta Barbera d'Albaa sekä Dolcetto d'Albaa.

Viljely tapahtuu täysin luomu-menetelmin, ilman rikka- ja hyönteismyrkkyjä. Viiniköynnösten väliset rivit rehottavat vihreinä (cover crops). Kellarissa pyritään puuttumaan viinivalmistukseen mahdollisimman vähän ja asiat toteutetaan kaikessa rauhassa. Viinit kypsyvät pääosin ranskalaisissa tammitynnyreissä (eri ikäisiä ja kokoisia tynnyreitä), joten Renatoa voidaan pitää Barolossa modernistina. Viinejä ei suodateta eikä kirkasteta.